Much, many, more, less, (a) little, (a) few. 1. How ... English words do you know? 2. There are ... parks in our city. 3. They work too ... 4. Does he read ...? — It's a pity but he reads too ... 5. I had very ... friends at school. 6. Do you speak English ? 7. Hurry up! We have ... time to waste. 8. Don't hurry! We have ... time before the train comes in. 9. I have something to say. May I have... words with you? 10. Some ... tea, please. 11. Please, try to make... noise. 12. I don't drink ... coffee. 13. There were not ... people at the stadium yesterday.
My favourite domestic animal is a cat. Its name is Chapa. My cat is very fat and kind. Its head isn’t big. Its neck is short. Its paws are small with big clutches. Its eyes are green and clever. Its ears are small. My cat likes milk and chicken. Most of all Chapa likes to sleep. I think cats are very careful and clever.
Мое любимое домашнее животное – кот. Его зовут Чапа. Мой кот очень толстый и добрый. У него небольшая голова. Его шея короткая. Его лапы маленькие с большими когтями. Его глаза зеленые и умные. Его ушки маленькие. Мой кот любит молоко и цыплят. Больше всего Чапа любит спать. Я думаю, коты очень аккуратные и умные
Stuffed Chicken
INGREDIENTS : 1chicken weighing 1 kg 400 with liver,200 g button mushrooms, 3 stalks parsley,60 g butter, 20 g bread , 700 g potatoes, salt, pepper
1. Clean and wash the mushrooms. Wash and dry parsley and remove leaves. Mince the chicken liver, parsley, chopped mushrooms and bread.
2. Preheat the oven at 220°C. Melt 15 g of butter in a frying pan and fry the stuffing for 2 minutes on a moderate heat.
3. Add salt and pepper and leave to cool.
4. Once the stuffing has cooled, stuff the chicken and sew it up (or plug with a ball of greaseproof paper).
5. Put the chicken in an oven dish, coat it with 15 g of butter and put in the oven. Cook for 15 minutes.
6. Peel and quarter the potatoes. When the chicken has cooked for 15 minutes, arrange the potatoes around it, adding knobs of butter, and leave to cook for a further 35 minutes.
Ингредиенты: 1 цыпленок весом 1 400 г с печенью, 200 г шампиньонов, 3 веточки петрушки, 60 г сливочного масла, 200 г хлеба, 700 г картофеля, соль, перец.
Почистите и вымойте грибы. Вымойте и подсушите петрушку, удалите листья. Пропустите через мясорубку печень цыпленка, петрушку, нарезанные шампиньоны и хлеб.
Нагрейте духовку до 220°. Растопите 15 г сливочного масла в сковороде, положите начинку и жарьте в течение 2 минут на умеренном огне.
Добавьте соль и перец и остудите.
После того, как начинка остынет, набейте ею цыпленка и зашейте его (или вставьте в отверстие комок жаростойкой бумаги).
Положите цыпленка на противень, обмажьте его 15 г сливочного масла и поставьте в духовку. Запекайте в течение 15 минут.
Почистите картофель, разрежьте каждую картофелину на четыре части. Через 15 минут после того, как цыпленок будет положен в духовку, разложите вокруг него картофель, добавляя кусочки масла и запекайте еще в течение 35 минут.