1) реакции не имеют формул. есть понятие "уравнение реакции" 2) Процесс денатурации белка - это не реакция, это нарушение структуры белка - вторичной, третичной и четвертичной. Это можно представить себе в виде ёжика, который сворачивается (обычный белок) и разворачивается (свернувшийся белок, тот который на сковородке стал белым) Мы говорим "белок свернулся", а на самом деле он "развернулся". свернувшегося ежика легко катить (белок легко отстирать). А развернувшегося ежика не покатишь ("свернувшийся" белок не отстираешь)
1) 5 2) al-3; i-7; se-6 3) вони знаходяться в одній групі, одже мають по одному електрону на зовнішньому електр. шарі; але вони знаходяться в різних періодах, тобто мають різну кількість ектр. шарів. вони мають однакову кількість валентніх електронів; мають різні атомні радіуси та електронегативність. 4) n - 1s^2 2s^2 2p^3 p - 1s^2 2s^2 2p^6 3s^2 3p^3 as - 1s^2 2s^2 2p^6 3s^2 3p^6 4s^2 3d^10 4p^3 в них однакова кількість електронів на зовнішньому електр. шарі 5) с - 2; f - 1; al - 1; s - 2 6) 7) a-as в 5 групі; б-cl в 7 групі 8) металичні властивості збільшуеться, томущо зменьшуеться електронегативність і атому елемента легше віддати електрони 9) в них різна кількість електр. шарів
2) Процесс денатурации белка - это не реакция, это нарушение структуры белка - вторичной, третичной и четвертичной.
Это можно представить себе в виде ёжика, который сворачивается (обычный белок) и разворачивается (свернувшийся белок, тот который на сковородке стал белым)
Мы говорим "белок свернулся", а на самом деле он "развернулся". свернувшегося ежика легко катить (белок легко отстирать). А развернувшегося ежика не покатишь ("свернувшийся" белок не отстираешь)