В заготовочных предприятиях организуются овощные цехи большой мощности, перерабатывающие 1 т овощей и больше. Эти цехи работают на основе договоров, заключаемых с другими предприятиями общественного питания.
Технические условия и технологические инструкции предусматривают изготовление полуфабрикатов: очищенного сульфитированного картофеля, не темнеющего на воздухе; капусты свежей белокочанной зачищенной, моркови, свеклы, лука репчатого очищенного.
Технологический процесс обработки овощей в крупных овощных цехах такой же, как в цехах средней и малой мощности, только он больше механизируется.
В овощном цехе крупного заготовочного предприятия для ускорения процесса обработки овощей устанавливают две технологические линии: механизированная поточная линия обработки картофеля (ПЛСК-63) и линия обработки корнеплодов (моркови, свеклы) ЛМО.
На линии обработки картофеля используется оборудование, обеспечивающее непрерывный производственный процесс: наклонные транспортеры, вибромоечная машина, картофелечистка непрерывного действия КНА-600М, конвейер инспекции и дочистки, машина для сульфитации, весы автоматические.
Har bir inson kunda bir ishni qiladi va u har kuni qilinadi-bu ovqatlanish. Ovqatlanishning o'zini odobi bor. Avvalo vqatlanmasdan oldin uch martda qo'lni yuvib va bir martda og'zini chayish kerak. So'ng dasturxon atrofiga o'tiriladi, keyin birinchi kattalar ovqatni boshlaydi keyin kichkinalar. Hali kattalar ovqatni boshlamasdan turib kichkinalar boshlab bo'lmaydi. Taomni yeyishdan oldin "Bismillahi rohmani rohim" deyiladi buni aytish shart bu bilan taomni barakasi bo'ladi. Taomni yeyayotganda gaplashib bo'lmaydi. Va taomga qarab yo'talib, yoki puflab b'lmaydi. Va hozirda olimlarning ta'kidlashicha ovqat yeyayotganda suv bilan yeb bo'lmaydi, birinchi taomni hammasini yeb , keyin suv ichish kerak . Va bir qilganda ko'p hamyeb bo'lmaydi. Hamma taomlanib bo'lgandan so'ng qo'lini yuvib va tishlarini yuvish kerak . Mana shu taomlanish odobi hisoblanadi.
Технические условия и технологические инструкции предусматривают изготовление полуфабрикатов: очищенного сульфитированного картофеля, не темнеющего на воздухе; капусты свежей белокочанной зачищенной, моркови, свеклы, лука репчатого очищенного.
Технологический процесс обработки овощей в крупных овощных цехах такой же, как в цехах средней и малой мощности, только он больше механизируется.
В овощном цехе крупного заготовочного предприятия для ускорения процесса обработки овощей устанавливают две технологические линии: механизированная поточная линия обработки картофеля (ПЛСК-63) и линия обработки корнеплодов (моркови, свеклы) ЛМО.
На линии обработки картофеля используется оборудование, обеспечивающее непрерывный производственный процесс: наклонные транспортеры, вибромоечная машина, картофелечистка непрерывного действия КНА-600М, конвейер инспекции и дочистки, машина для сульфитации, весы автоматические.
Har bir inson kunda bir ishni qiladi va u har kuni qilinadi-bu ovqatlanish. Ovqatlanishning o'zini odobi bor. Avvalo vqatlanmasdan oldin uch martda qo'lni yuvib va bir martda og'zini chayish kerak. So'ng dasturxon atrofiga o'tiriladi, keyin birinchi kattalar ovqatni boshlaydi keyin kichkinalar. Hali kattalar ovqatni boshlamasdan turib kichkinalar boshlab bo'lmaydi. Taomni yeyishdan oldin "Bismillahi rohmani rohim" deyiladi buni aytish shart bu bilan taomni barakasi bo'ladi. Taomni yeyayotganda gaplashib bo'lmaydi. Va taomga qarab yo'talib, yoki puflab b'lmaydi. Va hozirda olimlarning ta'kidlashicha ovqat yeyayotganda suv bilan yeb bo'lmaydi, birinchi taomni hammasini yeb , keyin suv ichish kerak . Va bir qilganda ko'p hamyeb bo'lmaydi. Hamma taomlanib bo'lgandan so'ng qo'lini yuvib va tishlarini yuvish kerak . Mana shu taomlanish odobi hisoblanadi.
Объяснение: